Valuta: DKK
Valuta:
Kurv (0)
Place your promotion here

Du har ingen varer i kurven.

Du har ingen produkter at sammenligne

Søg
Fri fragt ved 500 DKK til pakkeshop.
Fri fragt ved 500 DKK til pakkeshop.

Tips og tricks til at udskifte farvepatroner på min printer

Spørgsmål der kan opstå, når farvepatronen i printeren skal udskiftes har vi samlet nogle af her. - Hvorfor vil min farvepatron ikke ned i min printer? - Hvordan undgår jeg farve på fingrene? - Hvad skal jeg fjerne på min nye farvepatron?

Hvorfor vil min farvepatron ikke ned i min printer?
Af og til når en farvepatron eller et helt sæt af farvepatroner skal monteres i en printer, er det ikke altid at patronen vil ned i printeren eller i printtromlen. En fejlkilde kan være at der sidder et gammelt stykke plastik i klemme. En gammel blækpatron kan være blevet mør og et stykke plastik knækket af, så det sidder i klemme, der hvor du gerne vil sætte den nye farvepatron ned.
En måde at teste dette på er at tage den farvepatron, der ikke vil på plads og sætte den på en anden plads. Samtidig tager du en farvepatron, der sidder rigtigt på plads og forsøger at sætte den ned på den plads, hvor patronen ellers ikke vil ned. Hvis farvepatronen, der ellers ikke vil på plads, gerne vil sidde et andet sted, fejler selv farvepatronen ikke noget. Hvis du samtidig heller ikke kan få den anden farve ned på den plads, hvor farvepatronen først ikke ville på plads, men den gerne vil sidde på sin egen plads, fejler den farvepatron heller ikke noget. Så er det pladsen, hvor den skal ned i, der er noget galt med.
Inden du bare smider printeren ud, så prøv at tage alle farvepatronerne op og se om der sidder et løst stykke plastik eller et andet fremmedlegeme, der ikke skal være der. Et stykke papir, noget der er knækket af fra printeren eller fra farvepatronen. Det kan også være børnene, der har lagt et eller andet der er røget ned i mens du var ved at skifte patroner.

 

Fingrene fyldt med blækHvordan undgår jeg farve på fingrene?
Farven i først og fremmest blækpatronerne bliver frigivet, når du fjerner beskyttelsesplastikken rundt omkring patronerne. Så længe beskyttelsesplastikken sidder på, sker der ikke noget. Når du har fjernet beskyttelsesplastikken, skal du undgå at røre ved ”hullerne” som enten er en form for svamp, der suger blækket op fra beholderen og holder det klar til at lade det påføre papiret eller huller, hvor blækket bliver sprøjtet ud af dyserne. Undgå at ryste blækpatronerne, så blækket bliver tvunget ud. Læg altid blækpatroner med farveåbningen opad. Derved undgår du også blæk på bordet og tag dem forsigtigt igen og vend dem, når du skal sætte dem i igen.
Laserpatronerne indeholder tonerpulver, der kan drysse ud af kassetterne. Det kan være en fordel at ryste en næsten tom laserpatron en smule. Ryst den forsigtigt ved at vende den i hånden ved at dreje håndledet rundt. Derved holder du stadig selve rullen vandret, men fordeler bare toneren mere jævnt rundt i kassetten.

Hvad skal jeg fjerne på min nye farvepatron?
Når du modtager en ny blækpatron eller lasertoner, er den fra fabrikken forsynet med transportbeskyttelser. Formålet med transportbeskytterne er fastholde farverne i kassetterne og samtidig beskytte vitale chipdele under selve transporten. Transportbeskyttelserne er tydeligt markeret med en farve, der er anderledes end patronen. Det er vigtigt at fjerne beskyttelserne, så farvepatronen kan fungere korrekt.